decembrie 6, 2023 0 Comments

Terapie cu Aparatul Compex Physio de la Inna Medical & Sports in cadrul Asociației Dicta

 

In cadrul Asociației Dicta, ne mândrim să oferim servicii de terapie de înaltă calitate cu ajutorul aparatului de electroterapie Compex Physio, achiziționat cu grijă de la Inna Medical&Sports.

Prin intermediul aparatului Compex Physio de la Inna Medical&Sports, Asociația Dicta oferă, programe specializate pentru îmbunătățirea musculaturii fonoarticulatorii la copii. Aceste programe sunt concepute pentru a sprijini dezvoltarea și îmbunătățirea controlului muscular implicat în vorbire și comunicare.

De asemenea, ne concentrăm pe întărirea motricității fine a mâinilor, oferind copiilor instrumentele necesare pentru a dezvolta abilități precum scrierea, manipularea obiectelor și alte activități care necesită precizie și coordonare.

În plus, abordăm și stereotipiile motrice, ajutând copiii să-și dezvolte abilități motorii sănătoase și funcționale într-un mediu de suport și încurajare

Categorii și Programe de Recuperare:

Recuperare 1:
* Eliminare atrofie musculară (ne gândim la o persoană care a experimentat scăderea masei musculare într-o anumită zonă in urma unei leziuni accident traumatism etc )
* Întărire musculară( ne imaginăm o persoană care dorește să își dezvolte forța musculară în zona membrelor superioare; cu acest aparat vom stimula contracțiile musculare, oferind un antrenament intens și specific )
* Prevenirea atrofiei musculare ( ne imaginăm o persoană care revine după o perioadă de imobilizare sau recuperare după o intervenție chirurgicală)
* Leziune musculară ( ne gândim la o persoană care se recuperează după o leziune musculară, cum ar fi o întindere sau o ruptură musculară)
* Punct motor( ne imaginăm o persoană care dorește să își optimizeze performanța musculară într-o anumită zonă, cum ar fi un grup muscular specific sau un punct de ancorare important pentru activitățile sportive si nu numai)

Recuperare 2:
* Sindrom patelo-femural ( ne gândim la o persoană cu disconfort în jurul rotulei. Aparatul furnizează impulsuri pentru a întări mușchii, reducând astfel simptomele și stabilizând zona afectată)
* Coafa rotatorilor (Acestea ar ajuta la întărirea mușchilor din jurul umărului, contribuind astfel la reducerea durerii și îmbunătățirea stabilității)
* LIA (ligament încrucișat anterior)
* Proteză sold
* Recuperare specială pentru pacienții cardiaci
* Stabilizarea lombară
* Eliminarea atrofiei musculare cu frecvență modulată
* Întărire musculară cu frecvență modulată

Terapia Durerii 1:
* TENS 100 Hz
* TENS cu frecvență modulată
* TENS cu lungime de undă modulată
* Endorfinic
* Decontracturare
* Burst
* Burst TENS alternat

Terapia Durerii 2:
* Dureri cervicale, toracice, lombare
* Lombosciatică
* Lumbago
* Epicondilită
* Torticolis
* Dureri articulare, genunchi, zona trapezului, umăr
* Dureri post-fractură
* TENS 80 Hz

Vascular:
* Picioare grele
* Programe pentru insuficiență venoasă și arterială
* Prevenirea crampelor
* Capilarizare

Neurologie:
* Picior hemiplegic
* Spasticitate
* Umar hemiplegic (subluxație de umăr)
* Slow start neuro rehab

Pregătire Fizică 1:
* Rezistență
* Forță
* Recuperare activă

Pregătire Fizică 2:
* Dezvoltare musculară
* Potențiere
* Anduranță
* Forță explozivă
* Hipertrofie
* Întărirea musculaturii lombare
* Recuperare plus
* Stabilizarea trunchiului
* Pliometrie

Masaj:
* Tonifiere
* Relaxare
* Antistres

Curent Direct:
* Iontoforeza
* Hiperhidroza
* Edem

Denervare (pierderea conexiunii nervoase către o anumită zonă a corpului, ducând la pierderea funcționalității și senzațiilor în acea regiune. Acest fenomen poate surveni din cauza leziunilor nervoase, compresiei nervoase sau intervențiilor chirurgicale. În consecință, mușchii pot să își piardă tonusul și să se atrofieze):
* Total/Partial automat
* Total/Partial manual

Incontinență:
* Incontinență de stres
* Incontinență urgentă
* Incontinență mixtă

La Asociația Dicta, Utilizăm Compex Physio:

* Costul ședinței copii 50-100 lei in funcție de program și de zonele abordate ,programul putând varia între 10-30 minute .La costul
Inițial se vor adăuga costurile consumabilelor( electrozi ).
* Pachete de 10/20 de ședințe pe luna pentru a obține efectul dorit.
* Varietate de ședințe: Ședințele pot fi individuale; adică doar cea de aplicare electroterapie un program fiind între 10-30 minute ; sau combinate cu kinetoterapie pentru beneficii maximizate. Atunci se va plăti costul ședinței de kinetoterapie plus costul ședinței de electroterapie ( si consumabilele aferente ).

Cu Compex Physio, investim în recuperare și sănătate pentru fiecare membru al asociației noastre. Descoperă beneficiile electroterapiei și bucură-te de o călătorie de terapie personalizată la Asociația Dicta!

Indiferent dacă te confrunți cu consecințele unui accident sau ești părintele unui copil care se luptă cu probleme precum incontinența, scolioza, cifoza, lordoza, piciorul equin sau Vargas etc, aparatul Compex Physio reprezintă o soluție eficientă. Programele variate de recuperare pot fi personalizate pentru a aborda nevoile specifice ale fiecărui individ, oferindu-le șansa de a recăpăta mobilitatea, forța și confortul în viața de zi cu zi. Acest aparat nu este doar un instrument medical, ci un aliat în călătoria ta către o sănătate îmbunătățită și o calitate a vieții sporită.

☎️ Programari : 0745/135.450

noiembrie 23, 2023 0 Comments

Recuperarea Eficientă a Scoliozei la Copii: Metoda Schroth și Tehnologii Avansate în Slujba Sănătății Spinale

În demersul nostru de a oferi soluții complete pentru copiii noștri, la Asociația Dicta integrăm metoda Schroth cu o gamă variată de tehnologii și terapii complementare, accentuând abordarea holistică în tratarea scoliozei la cei mici.

In calitate de kinetoterapeut al Asociației Dicta va prezint pe scurt câteva din metodele utilizate la noi la Asociație.

Utilizarea benzilorKinesiologice: Suport Suplimentar pentru Postură și Mobilitate

În tandem cu metoda Schroth, introducem în procesul de recuperare benzi kinesiologice, care devin un instrument eficient pentru susținerea posturii corecte și pentru stimularea musculară adecvată. Aceste benzi nu doar oferă suport structural, ci și contribuie la reducerea disconfortului și încurajează mișcările corecte în timpul exercițiilor.

Complex Physio: Tehnologie Avansată pentru Musculatura Hipotona

În situațiile în care întâlnim hipotonia musculară, intervenim cu ajutorul aparatului Complex Physio de electroterapie. Acest dispozitiv avansat oferă programe specializate pentru tonifierea și stimularea musculaturii slăbite, aducând un aport semnificativ în recuperarea copiilor cu scolioză.

Gimnastica Medicală: Dezvoltarea Coordonării și Forței Musculare

Pe lângă metoda Schroth și tehnologiile avansate, gimnastica medicală devine o componentă esențială în procesul de recuperare. Aceasta are scopul de a dezvolta coordonarea motorie, de a îmbunătăți forța musculară și de a promova flexibilitatea, contribuind astfel la o abordare holistică a sănătății spinale.

Masaj Terapeutic: Relaxare și Reducerea Disconfortului

Recuperarea scoliozei include și sesiuni de masaj terapeutic, menite să relaxeze musculatura, să reducă tensiunea și să amelioreze disconfortul asociat. Aceste sesiuni completează intervențiile noastre, aducând un plus de confort și contribuind la starea generală de bine a copiilor noștri.

Prin integrarea metodei Schroth cu benzi kinesiologice, Complex Physio, gimnastică medicală și masaj terapeutic, urmărim rezultate durabile și o abordare comprehensivă în tratarea scoliozei la copii.

La Asociația Dicta, suntem angajați să aducem în viața copiilor noștri soluții personalizate și inovatoare, creând astfel bazele unei sănătăți spinale de durată.

☎️ Programari : 0745/135.450

 

noiembrie 20, 2023 0 Comments

Activitate Terapeutică cu Fructe și Legume pentru Copiii cu sau fără CES

☑️Asociația Dicta desfășoară activități terapeutice menite să sprijine copiii în dezvoltarea lor, cu un accent deosebit pe cunoașterea și stimularea senzoriala si cognitivă .

☑️Recent, am avut privilegiul de a organiza o activitate specială cu cinci copii și cinci terapeuți, cu tema captivantă a fructelor și legumelor.

☑️Scopul acestei întâlniri a fost nu doar acela de a familiariza copiii cu fructele și legumele, ci și de a stimula toate simțurile lor – tactil, vizual, gustativ și olfactiv.

☑️Într-un mediu cald și interactiv, copiii au fost încurajați să exploreze, să simtă, să miroasă , și să guste diferite fructe și legume.

☑️Fiecare copil a avut o experiență unică, iar terapeuții au adaptat activitățile pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor fiecărui mic explorator. De exemplu, un copil s-a bucurat de senzația tactilă a mâinilor într-un bol cu boabe de struguri, în timp ce altul a descoperit bucuria gustului prin degustarea unor fructe variate.

☑️Prin această activitate, am observat o dezvoltare semnificativă în ceea ce privește stimularea senzorială a copiilor.

☑️Fie că era vorba de a identifica și numi diferitele fructe și legume, de a distinge texturile sau de a exprima preferințe personale, fiecare moment a fost o oportunitate de creștere.

☑️Importanța acestei terapii nu constă doar în explorarea alimentelor, ci și în crearea unei conexiuni între simțuri și în dezvoltarea abilităților de comunicare. Copiii au învățat să-și exprime plăcerile și neplăcerile într-un mod nou și empatic.

☑️Cu succesul acestei activități în minte, suntem entuziasmați să anunțăm că vom organiza în curând noi evenimente similare pentru copii. Prin continuarea acestor activități, ne dorim să oferim copiilor un spațiu sigur și stimulant, unde pot să-și dezvolte abilitățile într-un mod distractiv și interactiv.

☑️Asociația Dicta este dedicată susținerii și îmbunătățirii vieții copiilor cu sau fără CES, și suntem mândri să vedem rezultatele pozitive ale eforturilor noastre în asociația noastră. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm această călătorie de descoperire și dezvoltare alături de copiii noștri minunați

noiembrie 20, 2023 0 Comments

Explorând Lumea Recuperării: O Experiență Minunată la Clinica Recover în Contextul Asociației DICTA

☑️În calitate de Kinetoterapeut al Asociației DICTA, am avut privilegiul de a pătrunde în universul impresionant al Clinicii Recover din București.

☑️Această experiență mi-a oferit o perspectivă profundă asupra modului în care această clinică transcende simpla denumire de „clinică de recuperare medicală”, iar acum doresc să împărtășesc această incursiune în lumea recuperării și din prisma activității mele la asociație.

☑️Am ales să explorez cazurile de scolioză la copii în cadrul Clinicii Recover, iar ceea ce am descoperit a depășit cu mult așteptările mele.

☑️Motivația primordială în această alegere de cazuistică a fost puntea de legătură pacienta Dr. Thiery Alexandru și kinetoterapeutul Răzvan Dumitrică, Manciu Alexia, aceasta fiind un caz de sindrom Rett forma Zapella, cu o scolioză neuromusculară.


☑️Încă de la început, am fost întâmpinată de o echipă dedicată de terapeuți, toți având același respect incontestabil pentru cele mai înalte standarde terapeutice.

☑️Un aspect notabil al experienței a fost implicarea profundă în cazurile de scolioză la copii, iar acum, din perspectiva mea de kinetoterapeut al Asociației DICTA, văd cu și mai multă claritate importanța abordării holistice și colaborative în recuperarea acestor micuți luptători.

 

☑️Asociația DICTA, prin misiunea sa de a oferi recuperare și terapie pentru copii, împărtășește valorile și angajamentul de excelență în îngrijire, pe care le-am întâlnit la Clinica Recover.

☑️Experiența mea la Clinica Recover nu doar că adaugă un plus expertizei mele profesionale, ci contribuie și la consolidarea parteneriatului nostru în sprijinul sănătății copiilor.

☑️Pe parcursul acestei incursiuni, am absorbit nu doar cunoștințe tehnice, ci și principii etice și umane care definesc această clinică de excepție și care se aliniază perfect cu misiunea Asociației DICTA.

☑️În încheiere, această experiență la Clinica Recover și implicarea mea la Asociația DICTA sunt părți esențiale ale angajamentului meu continuu față de excelența în recuperare medicală.

☑️Mă angajez să împărtășesc cunoștințele și valorile dobândite aici, contribuind astfel la misiunea noastră comună de a oferi servicii de cea mai înaltă calitate și de a pune întotdeauna omul și recuperarea sănătății pe primul loc.

☑️Această experiență a fost nu doar un moment în cariera mea, ci o călătorie continuă către excelență și îngrijire de calitate.

☑️Aștept cu nerăbdare continuarea acestei colaborări fructuoase între Clinica Recover și Asociația DICTA și explorarea în continuare a lumii fascinante a recuperării.

iulie 20, 2023 0 Comments

Importanța motricității și strânsa ei legătura cu capacitatea de vorbire

Motricitatea fină și motricitatea grosieră reprezintă aspecte esențiale ale dezvoltării motorii la copii și au o influență semnificativă asupra dezvoltării vorbirii și comunicării. În cadrul acestui articol, ne vom concentra pe motricitatea fină și vom explora relația strânsă dintre aceasta și dezvoltarea abilităților de vorbire la copii. De asemenea, vom discuta despre importanța musculaturii limbii în relație cu motricitatea fină. De asemenea, vom explora modul în care specialități precum kinetoterapia pediatrică, logopedia și ludoterapia pot contribui la stimularea și corectarea dezvoltării motricității și vorbirii la copii.

 


Etapelor conform Piramidei Învățării și dezvoltarea vorbirii:
Piramida Învățării este un model care descrie etapele prin care trece un copil în procesul de învățare a unei abilități, incluzând și vorbirea. Aceste etape se dezvoltă de la baza piramidei, care se referă la abilitățile motorii de bază și comunicare non-verbală, până la vârful piramidei, care reprezintă vorbirea fluentă și dezvoltarea abilităților lingvistice.
La baza piramidei se află motricitatea grosieră, care include mișcările mari ale corpului și dezvoltarea abilităților motorii fundamentale, cum ar fi mersul, alergatul și săritul. Aceste mișcări dezvoltă coordonarea generală a corpului și contribuie la dezvoltarea controlului respirației, care este esențial pentru producerea sunetelor și a cuvintelor în timpul vorbirii.
Pe măsură ce copilul avansează în piramidă, motricitatea fină devine tot mai importantă în dezvoltarea vorbirii. Aceasta implică mișcări precise ale mâinilor și degetelor și este esențială pentru dezvoltarea controlului muscular necesar pentru a articula sunetele și cuvintele corect. Mușchii limbii, în special, sunt implicați în producerea sunetelor și necesită o motricitate fină dezvoltată pentru a le controla în mod adecvat. Prin intermediul exercițiilor care implică motricitatea fină, cum ar fi prinderea obiectelor mici, desenarea sau utilizarea instrumentelor de scris, copiii își dezvoltă abilitățile necesare pentru a controla mușchii limbii și pentru a articula sunetele specifice limbii vorbite.
Importanța mușculaturii limbii și motricitatea fină:
Mușchii limbii sunt esențiali în producerea sunetelor și a cuvintelor. Pentru a articula sunetele corect, copiii trebuie să aibă un control precis al mușchilor limbii și o motricitate fină dezvoltată. Exercițiile care implică motricitatea fină, cum ar fi jocurile de limbă, suptul paiului sau suflatul în instrumente mici, ajută la dezvoltarea și întărirea mușchilor limbii.
Prin intermediul acestor exerciții, copiii își dezvoltă abilitățile necesare pentru a pronunța sunetele specifice limbii lor materne în mod corect și coerent. De asemenea, motricitatea fină contribuie la dezvoltarea coordonării mână-ochi, care este esențială pentru a urmări mișcarea limbii și a imita sunetele și mișcările corecte în timpul învățării vorbirii.
Rolul specialităților în stimularea și corectarea dezvoltării motricității și vorbirii la copii:
În sprijinul dezvoltării motricității și vorbirii la copii, există mai multe specialități care pot juca un rol important. Kinetoterapia pediatrică se concentrează pe dezvoltarea abilităților motorii la copii și poate oferi exerciții și tehnici specifice pentru a îmbunătăți motricitatea fină și grosieră.
Logopedia este specialitatea care se ocupă de evaluarea și tratamentul tulburărilor de limbaj și vorbire. Logopedii lucrează cu copiii pentru a dezvolta abilități de pronunție, vocabular și gramatică, inclusiv prin exerciții și jocuri care implică motricitatea fină a mușchilor limbii.
Ludoterapia, care combină jocul și terapia, poate fi folosită pentru a stimula dezvoltarea motricității și vorbirii la copii. Jocurile interactive și activitățile specifice pot fi utilizate pentru a dezvolta abilitățile de control motor și de comunicare într-un mod distractiv și plăcut pentru copii.
Concluzie:
Dezvoltarea motricității fine și a mușchilor limbii joacă un rol crucial în dezvoltarea vorbirii la copii. Prin intermediul exercițiilor și jocurilor care implică motricitatea fină, copiii își dezvoltă abilitățile de control muscular și coordonare necesare pentru a articula sunetele și cuvintele corect. Această dezvoltare îi ajută să-și exprime ideile și gândurile în mod clar și să dezvolte o comunicare eficientă cu ceilalți.

iunie 16, 2023 0 Comments

Atenuarea durerilor și durerilor trecătoare

Novafon – Dispozitivele NOVAFON au efect de penetrare, spre deosebire de alte aparate de terapie care oferă doar stimulare de suprafață. Stimularea verticală împinge unde sonore blânde adânc în țesut.
Aparatele NOVAFON sunt folosite de zeci de ani pentru atenuarea durerilor și durerilor trecătoare care este efectul fiziologic cauzat de masajul cu vibrații și efectul de încălzire pe care îl creează. Aplicarea masajului cu vibrații poate fi relaxantă sau stimulativă, adăugând senzația de bine. Un efect de stimulare este generat prin transmiterea vibrațiilor blânde către suprafețele pielii, mușchilor, cartilajelor și țesuturilor, care pot fi resimțite adesea timp de câteva minute până la ore după aplicare. Aplicația este foarte ușoară. Aparatele vă permit să alegeți între un masaj mai continuu (100 Hz) și mai mult un masaj prin batere (50 Hz).

?Proiectul ” Tehnologie pentru terapie în logopedie”, proiect co-finantat din Bugetul Local al Municipiului Brașov pentru activități non-profit, de interes local în domeniul educaționale ?

#activitatieducationalecopii

#logopedie

#asociatiadicta

#copiispeciali

iunie 16, 2023 0 Comments

Metode instrumentale de intervenție logopedica și întărire a aparatului fono-articulator.

Aparatura logopedică ajută copiii cu dificultăți de vorbire să își dezvolte abilitățile de pronunție și comunicare.

În cadrul Asociatiei veți beneficia de o gamă largă de sonde și instrumente Z-vibe, care ajuta la îmbunătățirea pronunției, dezvoltarea aparatului fono-articulator și implicit a procesului de înghițire prin exerciții pentru maxilar, mandibulă, buze, limbă. Aceste exerciții ajută si la reducerea abundentă a salivei și întăresc tonusul

Am adăugat la colecția noastră de instrumente :

✅ Dispozitivul NOVAFON, care generează unde sonore, cu ajutorul căruia putem facilita terapia tulburărilor de limbaj

✅ Garnitura Forbrain :

– corijarea tulburărilor de pronunție; – automatizarea pronunției corecte; – diferențierea sunetelor;

– remedierea dislexo-disgrafiilor;

– stimulare senzorială in cazul copiilor neverbali;

✅ Instrumente Logopedice TalkTools (Terapie miofunctionala orofaciala )

#vml

#logopedie

#terapiepsihomotrică

#psihoterapie

#grupuridesocializare

#asociatiadicta

#terapieaba

#autism

#copiispeciali

iunie 15, 2023 0 Comments

Antrenamentul musculaturii respiratorii

POWERbreathe Medic Plus este dispozitivul cel mai potrivit pentru persoanele care doresc să înceapă antrenamentul musculaturii respiratorii

Dispozitiv de antrenament al musculaturii respiratorii, reglabil manual.

Rezistență de antrenament reglabilă de la 9 cmH2O la 78 cmH2O (sau 1cmH2O fără arc intern)

Imbunatatire cu pana la 65% a fluxului de aer.

?Proiectul ” Tehnologie pentru terapie în logopedie”, proiect co-finantat din Bugetul Local al Municipiului Brașov pentru activități non-profit, de interes local în domeniul educaționale ?

#activitatieducationalecopii

#logopedie

#asociatiadicta

#copiispeciali

iunie 15, 2023 0 Comments

Garnitura Forbrain in terapia logopedica

In cazul tulburărilor de limbaj printre cauzele care determină recuperarea dificilă a acestora se disting:

– atenția auditiva slab dezvoltată;

– autocontrol scăzut;

– probleme in conștientizarea fonologica/auzul fonematic (capacitatea de descriminare a sunetelor verbale – fonemelor).

Uilizarea garniturii Forbrain, care amplifica sunetele verbale, transmitandu-le prin cale osoasă este de mare ajutor in terapia tulburărilor de pronunție. Copilul își aude vocea proprie, filtrata acustic, parca dintr-o parte. Prin urmare devine mult mai atent ce și cum pronunta, constiientizandu-si greșelile in vorbirea orala și scrisă.

Vibrațiile la nivelul craniului exercita o influenta stimulatorie benefica asupra sistemului nervos central. Garnitura Forbrain este utilizata cu succes in:

– corijarea tulburărilor de pronunție;

– automatizarea pronunției corecte;

– diferențierea sunetelor;

– remedierea dislexo-disgrafiilor;

– stimulare senzorială in cazul copiilor neverbali;

– învățarea limbilor străine;

– perfecționarea dicției.

?Proiectul ” Tehnologie pentru terapie în logopedie”, proiect co-finantat din Bugetul Local al Municipiului Brașov pentru activități non-profit, de interes local în domeniul educaționale ?

#activitatieducationalecopii

#logopedie

#asociatiadicta

#copiispeciali

iunie 15, 2023 0 Comments

Tehnologie pentru terapie în logopedie

“Tehnologie pentru terapie în logopedie” este propunerea Asociației Dicta pentru derularea în Municipiul Brașov, între 15 mai și 15 august 2023, de activități în scop social pentru copiii cu nevoi speciale.

Scopul proiectului este ” creșterea nivelului de integrare în învățământul de masa în rândul a 15 copii cu cerințe educaționale speciale, în urma utilizării în terapiile de logopedie de tehnologii moderne cu rezultate dovedite în tulburări logopedie,ale motricității fine și ale atenției”

?Proiectul ” Tehnologie pentru terapie în logopedie”, proiect co-finantat din Bugetul Local al Municipiului Brașov pentru activități non-profit, de interes local în domeniul educaționale ?

#activitatieducationalecopii

#logopedie

#asociatiadicta

#copiispeciali