noiembrie 20, 2023 by anca

Activitate Terapeutică cu Fructe și Legume pentru Copiii cu sau fără CES

☑️Asociația Dicta desfășoară activități terapeutice menite să sprijine copiii în dezvoltarea lor, cu un accent deosebit pe cunoașterea și stimularea senzoriala si cognitivă .

☑️Recent, am avut privilegiul de a organiza o activitate specială cu cinci copii și cinci terapeuți, cu tema captivantă a fructelor și legumelor.

☑️Scopul acestei întâlniri a fost nu doar acela de a familiariza copiii cu fructele și legumele, ci și de a stimula toate simțurile lor – tactil, vizual, gustativ și olfactiv.

☑️Într-un mediu cald și interactiv, copiii au fost încurajați să exploreze, să simtă, să miroasă , și să guste diferite fructe și legume.

☑️Fiecare copil a avut o experiență unică, iar terapeuții au adaptat activitățile pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor fiecărui mic explorator. De exemplu, un copil s-a bucurat de senzația tactilă a mâinilor într-un bol cu boabe de struguri, în timp ce altul a descoperit bucuria gustului prin degustarea unor fructe variate.

☑️Prin această activitate, am observat o dezvoltare semnificativă în ceea ce privește stimularea senzorială a copiilor.

☑️Fie că era vorba de a identifica și numi diferitele fructe și legume, de a distinge texturile sau de a exprima preferințe personale, fiecare moment a fost o oportunitate de creștere.

☑️Importanța acestei terapii nu constă doar în explorarea alimentelor, ci și în crearea unei conexiuni între simțuri și în dezvoltarea abilităților de comunicare. Copiii au învățat să-și exprime plăcerile și neplăcerile într-un mod nou și empatic.

☑️Cu succesul acestei activități în minte, suntem entuziasmați să anunțăm că vom organiza în curând noi evenimente similare pentru copii. Prin continuarea acestor activități, ne dorim să oferim copiilor un spațiu sigur și stimulant, unde pot să-și dezvolte abilitățile într-un mod distractiv și interactiv.

☑️Asociația Dicta este dedicată susținerii și îmbunătățirii vieții copiilor cu sau fără CES, și suntem mândri să vedem rezultatele pozitive ale eforturilor noastre în asociația noastră. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm această călătorie de descoperire și dezvoltare alături de copiii noștri minunați