noiembrie 23, 2023 by anca

Recuperarea Eficientă a Scoliozei la Copii: Metoda Schroth și Tehnologii Avansate în Slujba Sănătății Spinale

În demersul nostru de a oferi soluții complete pentru copiii noștri, la Asociația Dicta integrăm metoda Schroth cu o gamă variată de tehnologii și terapii complementare, accentuând abordarea holistică în tratarea scoliozei la cei mici.

In calitate de kinetoterapeut al Asociației Dicta va prezint pe scurt câteva din metodele utilizate la noi la Asociație.

Utilizarea benzilorKinesiologice: Suport Suplimentar pentru Postură și Mobilitate

În tandem cu metoda Schroth, introducem în procesul de recuperare benzi kinesiologice, care devin un instrument eficient pentru susținerea posturii corecte și pentru stimularea musculară adecvată. Aceste benzi nu doar oferă suport structural, ci și contribuie la reducerea disconfortului și încurajează mișcările corecte în timpul exercițiilor.

Complex Physio: Tehnologie Avansată pentru Musculatura Hipotona

În situațiile în care întâlnim hipotonia musculară, intervenim cu ajutorul aparatului Complex Physio de electroterapie. Acest dispozitiv avansat oferă programe specializate pentru tonifierea și stimularea musculaturii slăbite, aducând un aport semnificativ în recuperarea copiilor cu scolioză.

Gimnastica Medicală: Dezvoltarea Coordonării și Forței Musculare

Pe lângă metoda Schroth și tehnologiile avansate, gimnastica medicală devine o componentă esențială în procesul de recuperare. Aceasta are scopul de a dezvolta coordonarea motorie, de a îmbunătăți forța musculară și de a promova flexibilitatea, contribuind astfel la o abordare holistică a sănătății spinale.

Masaj Terapeutic: Relaxare și Reducerea Disconfortului

Recuperarea scoliozei include și sesiuni de masaj terapeutic, menite să relaxeze musculatura, să reducă tensiunea și să amelioreze disconfortul asociat. Aceste sesiuni completează intervențiile noastre, aducând un plus de confort și contribuind la starea generală de bine a copiilor noștri.

Prin integrarea metodei Schroth cu benzi kinesiologice, Complex Physio, gimnastică medicală și masaj terapeutic, urmărim rezultate durabile și o abordare comprehensivă în tratarea scoliozei la copii.

La Asociația Dicta, suntem angajați să aducem în viața copiilor noștri soluții personalizate și inovatoare, creând astfel bazele unei sănătăți spinale de durată.

☎️ Programari : 0745/135.450