iulie 5, 2019 by vladtheartist

IMPREUNA PENTRU UN ZAMBET DE COPIL

“Impreuna pentru un zambet de copil” este un proiect destinat copiilor cu cerinte speciale din cadrul Centrului de Educatie Incluziva Brasov.
(gradinita+scoala).

Undeva in jurul nostru unui copil i se spune ca el nu se poate juca cu ceilalti copii, deoarece nu poate sa mearga, unui alt copil i se spune ca nu poate invata pentru ca nu vede si exemplele pot continua.

Fiecare copil are dreptul sa se joace, sa citeasca, sa invete sa-si construiasca un viitor.

Asociatia Dicta Brasov isi propune sa ajute acesti copilasi facandu-le viata mai senina si aducand culoare in jurul lor.

Avand in vedere ca merg zilnic cu fetita mea la Centrul de Educatie Incluziva Brasov si am observat o oarecare tristete , dorim sa venim in sprijinul acestor copilasi aducand culoare si zambet!

Asa ca ne-am gandit sa strangem fonduri pentru a le construi un parc cu bancute, nisip, tobogan, leagane,casute,etc ( in momentul de fata nu exista nici un parc in curtea institutiei)- un loc de recreere unde sa socializeze,sa se joace,sa fie veseli; precum si sa inveselim putin cladirea prin picturi colorate, ca ei sa simta caldura, intelegere, veselie atunci cand merg la gradinita/scoala.

Mergand pe premisa ca Dizabilitatea Nu Inseamna Defect, consider ca si ei au tot dreptul din lume sa se bucure in timpul pauzelor de un loc destinat numai pentru ei, de un loc de joaca care sa ii ajute sa socializeze,sa invete sa se joace adecvat in parc, sa reduca starea de anxietate , sa creasca increderea in fortele proprii,etc

Din acest motiv am pus bazele acestui proiect in numele tuturor parintilor si copiilor cu cerinte speciale din cadrul Centrului de Educatie Incluziva Brasov, deoarece si acesti copii au dreptul, la fel ca si ceilalti la un loc vesel,de joaca si recreere dupa ore/ sau in cadrul anumitor activitati specifice de terapie.

De asemenea dorim sa inveselim cladirea Institutiei prin picturi vesel colorate care sa readuca zambetul copiilor atunci cand ajung la gradinita si scoala.

Consider ca suntem oameni si toti avem inima buna, chiar daca uneori nu reusim sa aratam asta, asa ca apeland la sufletul omului si vorbind despre problemele cu care se confrunta acesti copilasi dar si despre durerea sufleteasca a parintilor care nu si-ai pierdut speranta, VA CEREM SPRIJINUL!!!!

Consider ca prin aceasta initiativa am ajuns la inima dumneavoastra si ca astfel v-ati hotarat sa ne sustineti CAUZA!!!