• Ne gasiti si pe

Terapia ABA

În limba engleză, prescurtarea vine de la «Applied Behavior Analysis», în traducere – Analiza Comportamentală Aplicată. Terapia ABA este o abordare a înţelegerii comportamentului şi a modului în care poate fi afectat de către mediul înconjurător.

Logopedie

Logopedia are la baza corectarea tulburarilor de limbaj. Prin interventia logopedica se dezvolta abilitati de comunicare eficienta la nivelul limbajului rostit si scris, si deprinderi de folosire-functionare corecta a acestuia.

Terapie Ocupationala

Terapia ocupaţională este arta şi ştiinţa de a dirija participarea omului spre îndeplinirea anumitor sarcini, cu scopul de a-i restabili, susţine şi spori performanţa, de a uşura învăţarea acelor abilităţi şi funcţii esenţiale pentru adaptare şi productivitate, de a diminua, sau corecta aspectele patologice şi de a promova starea de sănătate mintală.

Kinetoterapie

Kinetoterapie (sau Kinetologie medicala) este stiinta care studiaza mecanismele articulare si neuromusculare care asigura omului activitatile motrice normale. Kinetoterapia se defineste ca terapie prin miscare efectuata prin programe speciale de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse afectiuni.

Terapie Senzoriala

Integrarea senzoriala este abilitatea de a acumula si de a selecta informatiile din lumea inconjuratoare, prin intermediul organelor senzoriale si de a corela diferitele informatii astfel incat persoana sa poata reactiona (raspunde) intr-un mod adecvat adaptativ.

Ateliere de creatie

DESFASURAM ATELIERE DE CREATIE TEMATICE, care au loc in incinta Asociatiei DICTA. La atelierele noastre participa copii din asociatie dar si din exterior. Cu fiecare ocazie, copilasii invata sa socializeze mai mult, sa confectioneze diferite lucruri, sa devina independenti.