ASOCIATIA DICTA
Brasov, Str. Buzesti nr.13
Brasov, Str. Panselelor nr.23 DSS
tel: 0745.135.450

 
In urma cererilor venite din partea parintilor cu copii speciali, am decis extinderea activitatii noastre si pentru cei din zona Fagaras!  

Serviciile furnizate de Asociatia DICTA Fagaras sunt:

-terapia cognitiv-comportamentala ( ABA)

-art terapia

-logopedie

-terapia prin inot - aquaterapie

Pentru detalii si inscrieri : 0745 135 450 Anca Manciu sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

http://www.tvfagaras.ro/o-oaza-de-speranta-fagarasul-centru-pentru-copiii-cu-nevoi-speciale/

 
 
 
Logopedie - CROITORIU DARIE
 
 

 

Profesie de bază: psiholog clinician (atestat COPSI de liberă practică sub supervizare).

Specializare: logopedie (membru ASTTLR).

Studii:

  • Licență: psihologie 
  • Masterat: terapia tulburărilor de limbaj și audiologie educațională (Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca).

Arie primară de competență: terapia tulburărilor de limbaj cu substrat neurologic (dizartrii, afazii).

Arii secundare de competență: terapia tulburărilor de pronunție (dislalii); terapia tulburărilor de voce; terapia tulburărilor de ritm și fluență; terapia tulburării limbajului scris-citit.

Arii conexe de competență: terapia tulburărilor de achiziție a limbajului; terapia tulburărilor de deglutiție; reabilitare auditiv-verbală.

Experiență:

Am lucrat ca logoped în cadrul Asociației Phoenix Speranța Mediaș (1 an) și în cadrul Asociației Caritas Mitropolitan Blaj (4 luni), unde am avut ocazia să întâlnesc o serie largă de tulburări ale comunicării în sfera limbajului, beneficiarii mei fiind în general persoane cu dizabilități. Am lucrat, de asemenea, ca psiholog clinician în cadrul unui centru rezidențial pentru persoane adulte cu handicap (1 an și 7 luni).

Descriere:

Îmi place să ascult oamenii. Cred că toți oamenii vorbesc. Meseria mea ar fi atunci aceea de a asculta cum se vorbește. Unii vor să introducă litere noi în vorbire (paralalie), alții nu vor să accepte că litera ”r” face parte din alfabetul românesc (rotacism). Altora nu le place să vorbească decât cu mama (mutism); colegul de bancă are mereu atât de multe de spus, încât nu înțelegem mai nimic din ce vrea (tahilalie); o ureche electronizată nu corectează de la sine modul cum vorbim (reabilitarea auditiv-verbală după implantul cohlear). După ce am încercat să înțeleg de ce vorbesc oamenii, studiind psihologia generală și practicând o perioadă psihologia clinică, am ales să aprofundez și cum vorbesc oamenii, studiind terapia tulburărilor de limbaj. Am ajuns astfel să învăț să ascult și oamenii despre care se spune că nu vorbesc sau că aproape nu vorbesc (retard de limbaj, dizartrii, afazii). De obicei, numim aceste probleme tulburări de limbaj cu substrat neurologic. Există și o terapie a lor. Prin urmare, mă încăpățânez atunci când aud cuvintele: nu se poate mai mult.

Caut să nu reduc ființa umană la comportamente, instincte, emoții, niveluri intelectuale sau altele asemenea. Încerc doar să aduc în slujba oamenilor pe care îi întâlnesc anii pe care i-am petrecut studiind, cercetând și aplicând. Comunicarea este ca și omul, vie: mereu se poate mai mult.

 </p> </div> <div class="yiv6813864197"> 

 

A venit Mos Craciun cu cadouri pentru toti copiii din centrul nostru!

Copiii impreuna cu parintii acestora si cadrele didactice din cadrul Gradinitei nr. 15 Brasov au pregatit cadouri extraordinare care au adus multa veselie si incantare in sufletul prichindeilor nostri!

Dorim sa multumim din suflet tuturor celor care s-au implicat!

 

 

 

Eveniment carital "Ai talent? Arata-ne!" - 12.12.2015

Dragi prieteni!  Evenimentul organizat pe data de 12 Decembrie 2015 la British Pub a fost un eveniment caritabil. Banii obtinuti ca si donatie la intrarea in sala sunt folositi de catre Asociatia Dicta pentru a continua aducerea de zambete pe fetele copilasilor pe care ii avem in grija.

Asadar, pe langa distractia de care ati avut parte ca si spectatori si premiile pe care le-ati castigat prin tombolele organizate cu ajutorul partenerilor si sponsorilor acestui eveniment, fiecare in parte ati adus cate un zambet pe chipul picilor si al parintilor care au nevoie de noi in fiecare zi!

Multumim celor implicati pentru solidaritate! Inca odata putem demonstra ca impreuna putem schimba ceva in vietile copiilor! 

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fara ajutorul sponsorilor care au sustinut cauza noastra si care au oferit castigatorilor si participantilor premii in bani, in produse si vouchere!

Le multumim si speram ca ne vor sustine si in continuare in viitoarele actiuni caritabile organizate de noi in favoarea copiilor cu dizabilitati din orasul nostru!

                                                                           

 

 

Au fost alaturi de noi pentru buna desfasurare a evenimentului Brasov Heroes 2015! Va multumim!