ASOCIATIA DICTA
Brasov, Str. Buzesti nr.13
Brasov, Str. Panselelor nr.23 DSS
tel: 0745.135.450

Puncte de Lucru

ASOCIATIA DICTA - punct de lucru FAGARAS

Strada Republicii nr.2

 

Bucuria vine din lucruri marunte,linistea vine din suflet,caldura vine din inimile noastre, iar schimbarea poate incepe cu tine!

Totul a inceput de la o  simpla intrebare si dorinta de a ajuta copiii cu dizabilitati si pe familiile acestora....Initiatorul acestui proiect este Dl.Ionut Androne , un om cu suflet mare caruia ii place sa ajute si care a crezut in ceea ce facem  pentru acesti copilasi....Impreuna am mers la Dl.Primar al Fagarasului , Gheorghe Sucaciu , care a fost incarcat si de aceasta idee si si-a dorit sa ajute si sa vina in sprijinul nostru

Alaturi de noi s-a alaturat si Mitropolia Ardealului  prin Preasfinţitul Ilarion care a fost trup si suflet sa puna la punct spatiul  alocat pentru acesti copilasi 

Va multumim din suflet pentru ca dati sansa acestor copilasi si aduceti o oaza de bucurie parintilor incercati de suferinta,lacrimi si durere!

 

Pentru inscriei ,detalii va rog sa sunati la numarul de telefon : 0745 135 450  Anca Manciu  sau puteti sa trimiteti email pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

https://www.facebook.com/pg/AsociatiaDictaFagaras

http://www.tvfagaras.ro/o-oaza-de-speranta-fagarasul-centru-pentru-copiii-cu-nevoi-speciale/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASOCIATIA DICTA- punct de lucru ONESTI           

Dragi parinti,

Va anuntam ca am deschis un nou punct de lucru la Onesti impreuna cu o mamica speciala, optimista si luptatoare!

Pentru inscrieri si mai multe informatii va rog sa luati legatura cu Delia Munteanu : 0773.700.175 

https://www.facebook.com/AsociatiaDICTAOnesti/

 

 

 

Grup sprijin pentru parinti

,, Copiii invata sa zambeasca de la parintii lor." - Shinichi Suzuki

Un copil special inseamna parinti speciali!

    Prin grupul de de sprijin pentru parinti, dorim ca acestia sa invete despre ceea ce il face pe copilul lor special, ce inseamna sa fii special si cum sa nu renunte la intelegerea si ajutarea copilului lor. Asociatia Dicta doreste sa fie alaturi atat de copiii cat si de parintii speciali, si sa incerce sa le raspunda la orice intrebare legata de acest subiect. Parintii copiilor speciali vor avea posibilitatea si de a interactiona si cu alti parinti care se confrunta cu aceleasi dificultati.

Principalele beneficii in urma participarii la grupul de sprijin pentru parinti:

- cunoasterea in detaliu a dificultatilor cu care se confrunta copilul;

- sugestii de restabilire a echilibrului familial;

- cooperarea cu terapeutii in vederea cresterii eficientei terapiilor; 

-

Grup socializare

    Relatiile sociale ale celor mici cu copiii de aceeasi varsta sunt foarte importante deoarece acestea ajuta la dezvoltarea copilului pe toate planurile.

    Grupul de socializare ajuta la:

- cresterea increderii in sine;

- imbunatatirea abilitatilor de comunicare;

- relationare si cooperare;

- stimularea dezvoltarii creativitatii si spontaneitatii;

- imbogatirea vocabularului.

 

Logopedie

CROITORIU DARIE

 

Profesie de bază: psiholog clinician (atestat COPSI de liberă practică sub supervizare).

Specializare: logopedie (membru ASTTLR).

Studii:

  • Licență: psihologie 
  • Masterat: terapia tulburărilor de limbaj și audiologie educațională (Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca).

Arie primară de competență: terapia tulburărilor de limbaj cu substrat neurologic (dizartrii, afazii).

Arii secundare de competență: terapia tulburărilor de pronunție (dislalii); terapia tulburărilor de voce; terapia tulburărilor de ritm și fluență; terapia tulburării limbajului scris-citit.

Arii conexe de competență: terapia tulburărilor de achiziție a limbajului; terapia tulburărilor de deglutiție; reabilitare auditiv-verbală.

Experiență:

Am lucrat ca logoped în cadrul Asociației Phoenix Speranța Mediaș (1 an) și în cadrul Asociației Caritas Mitropolitan Blaj (4 luni), unde am avut ocazia să întâlnesc o serie largă de tulburări ale comunicării în sfera limbajului, beneficiarii mei fiind în general persoane cu dizabilități. Am lucrat, de asemenea, ca psiholog clinician în cadrul unui centru rezidențial pentru persoane adulte cu handicap (1 an și 7 luni).

Descriere:

Îmi place să ascult oamenii. Cred că toți oamenii vorbesc. Meseria mea ar fi atunci aceea de a asculta cum se vorbește. Unii vor să introducă litere noi în vorbire (paralalie), alții nu vor să accepte că litera ”r” face parte din alfabetul românesc (rotacism). Altora nu le place să vorbească decât cu mama (mutism); colegul de bancă are mereu atât de multe de spus, încât nu înțelegem mai nimic din ce vrea (tahilalie); o ureche electronizată nu corectează de la sine modul cum vorbim (reabilitarea auditiv-verbală după implantul cohlear). După ce am încercat să înțeleg de ce vorbesc oamenii, studiind psihologia generală și practicând o perioadă psihologia clinică, am ales să aprofundez și cum vorbesc oamenii, studiind terapia tulburărilor de limbaj. Am ajuns astfel să învăț să ascult și oamenii despre care se spune că nu vorbesc sau că aproape nu vorbesc (retard de limbaj, dizartrii, afazii). De obicei, numim aceste probleme tulburări de limbaj cu substrat neurologic. Există și o terapie a lor. Prin urmare, mă încăpățânez atunci când aud cuvintele: nu se poate mai mult.

Caut să nu reduc ființa umană la comportamente, instincte, emoții, niveluri intelectuale sau altele asemenea. Încerc doar să aduc în slujba oamenilor pe care îi întâlnesc anii pe care i-am petrecut studiind, cercetând și aplicând. Comunicarea este ca și omul, vie: mereu se poate mai mult.