ASOCIATIA DICTA
Brasov, Str. Buzesti nr.13
Brasov, Str. Panselelor nr.23 DSS
tel: 0745.135.450

Intrebari frecvente din partea parintilor

 

1. Cum si unde pot sa gasesc un shadow bun si dedicat pentru copilul meu?

Ce trebuie sa faca umbra (shadow) / insotitorul?

Sa ajute copilul sa indeplineasca sarcinile primite de la educatoare si sa interactioneze cu copiii. De regula insotitorul sta in spatele copilului si il ajuta fizic sau verbal atunci cand este nevoie. In functie de dificultatile copilului intr-un domeniu sau altul la gradinita, umbra are rolul sa imbunatateasca abilitatile slabe si sa-l ajute pe copil sa devina independent, urmarind deci anumite obiective inainte stabilite.

Toate lucrurile care se intampla la gradinita/ scoala sunt contorizate intr-un tabel care se completeaza in fiecare zi si in care sunt notate raspunsurile copilului. Dintre raspunsurile copilului, poate fi de urmarit:

cum a salutat si cum a raspuns la salut;
cum s-a jucat si cum a comunicat;
care au fost dificultatile intampinate si la ce activitati (pentru a fi lucrate suplimentar acasa);
comportamentele de protest / neadecvate / agresive (cauza comportamentului – daca este posibil, consecinta, momentul la care s-a intamplat);
comportamentul la masa, si la toaleta; etc. 

Pentru informatii suplimentare sau pentru a gasi impreuna acel shadow potrivit nevoilor copilului dumneavoastra in baza noastra de date, va rugam sa ne contactati fie la numarul de telefon: 0745 135.450 Anca Manciu sau la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.