ASOCIATIA DICTA
Brasov, Str. Buzesti nr.13
Brasov, Str. Panselelor nr.23 DSS
tel: 0745.135.450

Despre noi

Gandurile unei mame…

                “A avea un copil cu o dizabilitate este foarte greu si uneori,din ce in ce mai des,am ajuns sa ma intreb,daca ceilalti isi imagineaza macar cum e sa fii parinte special,al unui copil special.De cele mai multe ori suntem invizibili pentru ceilalti si ne simtim singuri, izolati, tristi. Nu a fost alegerea mea sa fiu o mama a unui copil cu dizabilitati, nu m-a intrebat nimeni daca VREAU, POT sau IMI ASUM un copil cu nevoi speciale.

               Dupa 5 ani de suferinta amestecata cu bucurie, de disperare amestecata cu Speranta, am decis ca nu vreau si nu mai pot sa raman invizibila deoarece foarte multi copilasi si parinti trec prin ce am trecut si eu, cu siguranta au nevoie de noi, au nevoie sa ii indrumam, sa le fim sprijin si sa ii ajutam pe acesti copii!!!

              Bucuria de a-mi recapata viata si fiica m-au facut sa imi doresc sa ajung si la ceilalti parinti care trec prin ce am trecut eu. Si asa s-a nascut proiectul nostru , Asociatia Dicta-Centru de Terapii pentru Copii cu Dizabilitati,in care ne-am implicat toti pentru a gasi cele mai bune solutii pentru parinti si copii!

              Copiii cu dizabilitati au aceleasi nevoi ca orice alt copil - sa invete, sa se joace, sa fie acceptati, sa socializeze si sa fie iubiti de parinti.

              Indiferent de dizabilitatea copilului dvs, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa va aduceti aminte este sa va considerati copilul in primul rand ca un COPIL ca oricare altul iar dizabilitatea doar ca o parte a ceea ce este copilul dvs.!” (A.M.)

 

     DICTA - Centrul de terapii pentru copiii cu dizabilitati, se doreste a fi acel loc primitor in care copiii vor participa la sedintele de terapie adaptate nevoilor lor. In acelasi timp, centrul ofera consiliere familiilor acestor copii, sprijin si indrumare, pentru a trece mai usor peste aceste probleme.

    Ne dorim ca in urma sedintelor de terapie desfasurate cu personal inalt calificat si puternic implicat, viata acestor copii si implicit a familiilor lor sa fie putin mai usoara.

     Consideram oportuna existenta a inca unui astfel de centru in orasul Brasov avand in vedere ca, din pacate, vedem copii timizi, timorati, emotivi, anti-sociali, hiperactivi, autoagresivi, cu sindrom Down, Aspenger, elemente infantile de autism etc.

      Incercam sa ghidam copiii, astfel incat sa isi canalizeze eficient energia, sa isi infranga emotivitatea, sa isi descopere interesele, sa lucreze in echipa, sa comunice cu parintii si cu cei din mediul lor etc.

       In timpul sedintelor de terapie, asteptandu-si copiii, parintii pot comunica intre ei sau cu specialistii aflati in sediu in acele momente. Parintii au si rolul de a invata sa isi asculte copilul , sa-l inteleaga, sa-i cunoasca interesele, sa-i accepte nevoile, sa isi intareasca relatia cu copilul si sa il indrume pentru viitor.

        Un alt aspect important al activitatii noastre se refera la stabilirea unei relatii stranse de colaborare intre psiholog – parinte – copil iar aceasta se va realiza prin intalniri periodice cu parintele si transmiterea unor informari cu privire la evolutia copilului din punct de vedere psihologic si social.